Wie is PEET

Petra A. van der Wef

PEET is Petra A. van der Werf, geboren en getogen in Groningen.

Na mijn studie aan de Hogere Hotelschool in Leeuwarden, ben ik gedurende enkele jaren werkzaam geweest in Hotel The Grand in Amsterdam. Op deze plek heb ik een mooie tijd gehad die natuurlijk goed aansloot op mijn studie. Vele bijzondere herinneringen aan bekende en minder bekende gasten, zoals bijvoorbeeld Michael Jackson, Red Hot Chili Peppers maar ook belangrijke politieke figuren tijdens de vele congressen in Amsterdam.

Toch wilde ik iets anders, ik wilde de wereld verkennen… En hoe kan dat beter dan te gaan vliegen bij de KLM. In deze tijd heb ik vele landen bezocht. Waarvan Zuid-Afrika, Japan en Canada mij nog het meest zijn bij gebleven.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan… dus trok ik de stoute schoenen aangetrokken en heb zonder enige ervaring ik gesolliciteerd bij Jan des Bouvrie in Het Arsenaal in Naarden. En ik werd aangenomen! Een hele leerzame periode waarin ik dichter bij mijn passie kwam, namelijk interieur en ontwerp. Hier heb ik ontdekt dat ik mijn focus moet verleggen naar interieur en ontwerp en bleek ik mijn plek gevonden te hebben.

De stap naar een eigen onderneming was een kleine, zo bleek. Binnen een jaar was de start van mijn eigen bedrijf een feit. Eerst in ’t Kerstwinkeltje in de Zwanestraat in het centrum van Groningen. Het was een jaarlijks terugkerende kerstwinkel op verschillende locaties in de Zwanestraat. Hier is het allemaal begonnen. Nu wist ik het zeker; interieur, ontwerp, kleur en sfeer is mijn passie. Onder de naam VanderWerf Decoratie & Interieur, startte ik een winkel in de Vennerstraat in Paterswolde. In deze winkel haalde ik het merk Riviera Maison naar het Noorden, wat op dat moment een gouden keus bleek.

In 2005 begon ik samen met Eddie Offeringa WOEFF LifeStyle aan de Ulgersmaweg te Groningen. Wij haalden met WOEFF LifeStyle ook diverse andere toonaangevende merken naar het Noorden, zoals onder andere Flamant, it’s about RoMi, DBodhi, en ZUIVER WOEFF LifeStyle bleek trendsetter op het gebied van wonen. WOEFF LifeStyle was de enige Riviera Maison conceptstore in de drie noordelijk provincies. Een winkel met in totaal zo’n 900m2 winkeloppervlak met 250m2 Riviera Maison shop-in-shop.

Gedurende deze periode heb ik studioPEET opgericht en een interieuradviesplein gemaakt binnen dit shop-concept. Eigenzinnig & Eigentijds was het motto, en tot op de dag van vandaag is dit waar ik voor sta.

Ondertussen heb ik vele interieurs mogen aanpakken. Van grote tot kleinere projecten, en allen met evenveel plezier en liefde gerealiseerd. Soms een ‘Carte Blanche’, soms in nauwe samenwerking met de bewoner(s). Maar ieder interieur past naadloos in het persoonlijk leven van die bewoner(s).

In april 2020 heb ik met studioPEET een showroom geopend in Haren. Net als destijds met WOEFF LifeStyle, zit ik nu ook in een oude loods. Een perfecte doorleefde locatie om mijn producten en mijn stijl te tentoonstellen. In de showroom staan meubelen uit eigen collectie. Zelf ontworpen of zelf uitgezocht. Tafels van gerecycled teak, handgemaakte manden van rattan, snijplanken met prachtige carving, en natuurlijk mijn eigen verflijn PEEnT.

Mijn grootste uitdaging en passie in dit vak is om van een huis een thuis te maken! Door middel van kleur- en materiaalgebruik en de (logistieke) indeling van een ruimte. Hoe eerder in het proces van de (ver)bouw, hoe mooier het resultaat. Ieder huis heeft zijn charme, de kunst is om dit in ieder huis te vinden en tot z’n recht te laten komen.

Het allerliefst neem ik woonhuizen onder handen die aan een flinke make-over toe zijn; Flipping-Houses! Dat is mijn werkelijke passie: Ontwerp van huis tot thuis.

HUYS 01: Een oude woonboerderij uit 1905 op het Drentse platteland…

HUYS 02: Een woning midden in het centrum van Haren uit 1910…

HUYS 03: Een vrijstaande woning uit 1961 in het groene hart van Haren…

Alle projecten zijn onderworpen aan een complete make-over. Het proces begint bij een ontwerp van bestaande woning, ontwerp van een aanbouw om vervolgens in samenwerking met de aannemer, constructeur en installateur een nieuw ingedeelde woning van te realiseren. 

Met studioPEET concentreer ik mij op het transformeren van een huis tot een eigentijds thuis. Dit betekent dat ik een interieur uniek wil maken. Een interieur met een eigenzinnig&eigentijds karakter.

PEET