Wie is PEET

Petra A. van der Wef

PEET is Petra A. van der Werf, geboren en getogen in Groningen.

Na mijn studie aan de Hogere Hotelschool in Leeuwarden, ben ik gedurende enkele jaren werkzaam geweest in Hotel The Grand in Amsterdam. Op deze plek heb ik een mooie tijd gehad die natuurlijk goed aansloot op mijn studie. Vele bijzondere herinneringen aan bekende en minder bekende gasten, zoals bijvoorbeeld Michael Jackson, Red Hot Chili Peppers maar ook belangrijke politieke figuren tijdens de vele internationale congressen in Amsterdam.

Toch wilde ik iets anders, ik wilde de wereld verkennen… En hoe kan dat beter dan te gaan vliegen bij de KLM. In deze tijd heb ik vele landen bezocht. Waarvan Zuid-Afrika, Japan en Canada mij nog het meest zijn bij gebleven.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan… dus heb ik de stoute schoenen aangetrokken en, zonder enige ervaring,  gesolliciteerd bij Jan des Bouvrie in Het Arsenaal in Naarden. En ik werd aangenomen! Een hele leerzame periode waarin ik dichter bij mijn passie kwam, namelijk interieur en ontwerp. 

De stap naar een eigen onderneming was een kleine, zo bleek. Binnen een jaar was de start van mijn eigen bedrijf een feit. Eerst in het ’t Kerstwinkeltje in het centrum van Groningen. Dit was een jaarlijks terugkerende tijdelijke kerstwinkel die ieder jaar op een andere locatie in de Zwanestraat rond oktober weer opdook.

Hier is het allemaal begonnen. Nu wist ik het zeker; interieur, ontwerp, kleur en sfeer is mijn passie. Onder de naam VanderWerf Decoratie & Interieur, startte ik een winkel in Paterswolde. In deze winkel haalde ik het merk Riviera Maison naar het Noorden, 

Dit alles was de basis voor de start in 2005 van WOEFF LifeStyle aan de Ulgersmaweg te Groningen. Met WOEFF LifeStyle haalden diverse andere toonaangevende merken naar het Noorden, zoals onder andere Flamant, it’s about RoMi, DBodhi, en ZUIVER. WOEFF LifeStyle bleek trendsetter op het gebied van wonen in het Noorden van Nederland. WOEFF LifeStyle was de enige Riviera Maison conceptstore in de drie noordelijk provincies. Een winkel met in totaal zo’n 900m2 winkeloppervlak met 250m2 Riviera Maison shop-in-shop.

Gedurende deze periode heb ik studioPEET opgericht en een interieuradvies-plein gemaakt binnen dit shop-in-shop concept. “eigenzinnig & eigentijds” was het motto, en tot op de dag van vandaag is dit waar ik voor sta.

Ondertussen heb ik vele interieurs mogen aanpakken. Van grote tot kleinere projecten, en allen met evenveel plezier en liefde gerealiseerd. Soms met een ‘Carte Blanche’, soms in nauwe samenwerking met de bewoner(s).

Inmiddels is studioPEET uitgegroeid tot een zelfstandig interieurontwerpstudio gevestigd in Haren.

Mijn grootste uitdaging en passie in dit vak is om van een huis een thuis te maken! Door middel van met name kleur- en materiaalgebruik, met de combinatie van verschillende structuren. De (logistieke) indeling van een ruimte staat voor mij centraal bij de interieurontwerpen. De basis moet goed zijn, de grote lijnen moeten kloppen. Dit maakt namelijk dat een huis lekker leeft!

Ieder huis heeft zijn charme, de kunst is om dit in ieder huis te vinden en tot z’n recht te laten komen. Het allerliefste neem ik woonhuizen onder handen die aan een flinke make-over toe zijn; Flipping-Houses! Dat is mijn werkelijke passie: Ontwerp van huis tot thuis. Hoe eerder in het proces van de (ver)bouw je mij inschakelt, hoe samenhangender en perfecter het resultaat…

Alle projecten zijn onderworpen aan een complete make-over. Het proces begint bij een ontwerp van bestaande woning, ontwerp van een aanbouw om vervolgens in samenwerking met de aannemer, constructeur en installateur een nieuw ingedeelde woning van te realiseren. 

Met studioPEET concentreer ik mij op het transformeren van een huis tot een eigentijds thuis. Dit betekent dat ik een interieur uniek wil maken. Een interieur met een eigenzinnig&eigentijds karakter.

PEET

 

HUYS 01: Een oude woonboerderij uit 1905 op het Drentse platteland…

HUYS 02: Een woning midden in het centrum van Haren uit 1910…

HUYS 03: Een vrijstaande woning uit 1961 in het groene hart van Haren…

 

 

%d bloggers liken dit: