Hoe vaak wij wel niet al niet blaffend ontvangen zijn…

Waarom een blog van studioPEET…

Er komt veel bij kijken om je bedrijf op een goede manier te presenteren. Nou wist ik dat wel van te voren, maar in de praktijk blijkt het toch wel enig organisatietalent te vereisen. Gelukkig heb ik door mijn ervaringen bij WOEFF LifeStyle en mijn werkgevers in het verleden veel geleerd wat ik nu in praktijk kan brengen.

Bijvoorbeeld; in welke media wil je adverteren, hoe wil je vermeld worden, hoe wordt het geheel in beeld gebracht, en natuurlijk niet te vergeten; wat zijn de kosten. Inmiddels ben ik ervan overtuigd dan herkenbaarheid van groot belang is. In de beginperiode van WOEFF LifeStyle hebben wij bewust gekozen voor de naam WOEFF (een combinatie van onze beider achternamen; OFFeringa en van der WErf) Een bijzondere naam die natuurlijk voor veel hilariteit heeft gezorgd. Hoe vaak wij wel niet al blaffend ontvangen zijn….. Dit overigens niet tot ons grote genoegen. Wel heeft de combinatie van de naam, logo en de duidelijke stijl en kleurcombinatie ervoor gezorgd dan we met WOEFF een enorme naamsbekendheid hebben bewerkstelligd en hiermee ook een groot vertrouwen van onze klanten hebben opgebouwd. Een bedrijfsnaam kiezen is naar mijn mening overigens een van de moeilijkste opgaven bij het starten van een eigen bedrijf.

Ook bij studioPEET heb ik gekozen om mijn eigen naam erin te verwerken. Peet is mijn bijnaam, eigenlijk noemt iedereen mij Peet. En daarom wel zo ‘eigenzinnig’ om dit dan ook als bedrijfsnaam te gebruiken. Maar nu, een logo! In samenwerking met Janneke Oosterwijk van MOOiST zijn we tot een mooi ontwerp gekomen. Eenvoudig, eigenzinnig, herkenbaar en praktisch, want het logo is tevens de naam van de site.

De foto’s die gebruikt worden in alle uitingen in de media moeten van perfecte kwaliteit zijn. Hier leg ik de lat erg hoog. Gelukkig hebben wij een fantastische reportage gehad in de Ariadne at HomeTraumwohnen en de Alfred. Voor deze reportages hebben wij samengewerkt met Sabine Burkunk voor de reportage en tekst, met Hans Mossel voor de fotografie voor die reportages en Kristi Jungcurt voor fotografie van mijzelf, Eddie en interieurfoto’s voor verkoopstyling. Zowel Hans als Kristy hebben werkelijk prachtige foto’s gemaakt van ons en ons interieur. Deze foto’s worden dan ook zeer regelmatig gebruikt. De reacties op de interieurs op de foto’s zijn overweldigend. Dit, niet op de laatste plaats, door de wijze waarop het geheel in beeld is gebracht door de fotograaf.

Foto: Hans Mossel www.hansmossel.nl studioPEET

Foto: Hans Mossel
http://www.hansmossel.nl
studioPEET

Foto: Kristi Jungcurt www.kristijungcurt.nl studioPEET

Foto: Kristi Jungcurt
http://www.kristijungcurt.nl
studioPEET

Voor de presentatie van de nieuwe meubels van designbyPEET heb ik Natasja Nienhuis ingeschakeld voor een fotoshoot; locatie Graanfabriek Ulgersmaweg. Zij maakt doorgaans alleen portretfoto’s. Ik vind dat zij prachtige foto’s maakt van met name kinderen. Sinds kort is zij ook officieel begonnen met haar fotografie-studio en het leek mij leuk om haar de uitdaging te geven om stilstaande objecten net zo spannend op beeld te zetten als ‘haar’ kinderen. En dat is gelukt!! Deze foto’s zullen o.a. gebruikt worden in de ALFRED. In de ALFRED komt een interview met mij over studioPEET, en de meubellijn BRICK (zie foto hieronder) en de STONE. Superspannend allemaal, maar aan de foto’s zal het in ieder geval niet liggen!

Foto: Natasja Nienhuis natasjanienhuis.wix.com/natasjanienhuis studioPEET

Foto: Natasja Nienhuis
natasjanienhuis.wix.com/natasjanienhuis
studioPEET

En dan de presentatie op internet. Lastig, als het niet in je systeem zit om met regelmaat je FaceBook, Twitter en de rest van de social media bij te werken. De site is gemaakt door mijn goede vriend Alexander en hij heeft heel goed kunnen vertalen wat mijn intentie was met de site. Het ziet er werkelijk prachtig uit en ben er ook erg trots op. Nu moet ik hem alleen nog up-to-date houden…. Dit zijn allemaal dingen die een beetje buiten mijn comfort-zone liggen, maar ik begin het wel steeds leuker te vinden.

Ook wat betreft mijn blog, want wat wil ik met mijn blog….

Mijn idee is om een kijkje te geven in mijn ‘keuken’. Wat beweegt mij de dingen te doen zoals ik ze doe en wat vind ik interessant op het gebied van wonen en lifestyle. Dus ik zal je op de hoogte houden van projecten, leuke tips, en links die je echt moet bekijken. En, ik sta open voor input! Ik zal met enige regelmaat een poll toevoegen om ook mijn volgers de kans te geven om onderwerpen aan te geven op het gebied van wonen, interieur, en lifestyle en door mij te laten belichten.

Dus heb je een vraag….

eigenzinnig@studiopeet.com of contact mij via de site.

Ik ben benieuwd!